Valitettavasti kuvaa ei nyt juuri ole, mutta otan kuvan kun tässä joku päivä teen kotiinkin satsin. Luokkakokoukseen tein, ja kyllähän nuo näytti maistuvan :D Käytin tosin vain normaalia paprikaa, mutta makua oli silti.

n. 25kpl

1 paketti valmista voitaikinaa

300-400g kanafileetä

2rkl tuoretta korianteria (ei välttämätön)

3 valkosipulinkynttä

2 salottisipulia

2 punaista chilipaprikaa

140g pekonisuikaleita

1 kananmuna

suolaa ja pippuria

 

Sekoita kanapalat, pekoni, valkosipuli, sipuli, korianteri, chili, muna, suola ja pippuri tehosekoittimessa karkeaksi seokseksi. Pane seos pakastepussiin.

Kauli voitaikinalevyistä jauhotetulla pöydällä pitkänomaisia levyjä, joiden mitat ovat noin 6x20cm.

Leikkaa pussin kärkeen n. 1cm kokoinen reikä. Pursota kanaseos pitkittäin voitaikinalevyllä ja voitele reunat munankeltuaisella.

Taita voitaikinalevyt pitkittäissuunnassa kaksin kerroin ja painele pitkittäissaumat kiinni. Älä painele päätyjä kiinni. Leikkaa rullat 4-5 osaan ja pane palat pellille leivinpaperin päälle.

Käytä jäljellä oleva keltuoainen pasteijoiden voiteluun.

Paista uunin keskiosassa n. 15min kunnes pasteijat ovat saaneet kauniin värin.

 

Tämän tein vähän erilailla, koska jos keskelle pursottaa tahnan ja laittaa reunat kiinni, niin silloinhan täyte on vain toisessa reunaa pasteijaa... Joten taputtelin täytteen pursottamisen jälkeen tasaiseksi, käänsin  molemmat reunat siihen päälle ja pyöräytin ympäri, että saumakohta jää alapuolelle eikä pääse aukeamaan.

Todella tasaisen näköisiä pasteijoita oli, enkä enää muulla tavalla pasteijoita tee! :D