2000890.jpg

 

2000891.jpg

 

Tällainen tuli sit väsättyä eilen. Nuo päällä olevat valkosuklaalehdet tein ihan päähänpistosta ja tällä kertaa ne ei kyllä oikein onnistuneet :( Oli vähän huonoja nuo mun lehdet siihen hommaan ku äkkiseltään vaan pihalta niitä muutaman hain.

Juuri tällä hetkellä kakkua ei ole vielä maistettu, mutta enköhän tässä kohtapuoliin kuule ainakin miehen ja tytön mielipiteen :D Ja sieltähän se tulikin... Maku on kuulemma hyvä, mutta pohja on kuulemma vähän karhea koostumukselta, et ei sellainen pehmeä mitä voisi kuvitella. Ja appelsiinikin maistuu hyvin.

Ja ohje tuleekin tässä:

Voiteluun:

1rkl juoksevaa margariinia

1rkl korppujauhoja

 

Pohja:

2tl appelsiininkuoriraastetta

1,5dl appelsiinimehua

2 munaa

1,5dl sokeria

4dl vehnäjauhoja

4rkl kaakaojauhetta

2tl leivinjauhteea

1,5dl juoksevaa margariinia

 

Kuorrutus:

2,5rkl voita tai margariinia

3rkl vahvaa kahvijuomaa

3-3,5dl kaakaotomusokeria

 

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Voitele vuoka ja jauhota se.

Pese appelsiinit hyvin. Raasta kuorta talteen, purista mehu.

Sekoita vehnäjauhojen joukkoon kaakao- ja leivinjauhe sekä appelsiininkuoriraaste.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuivat aineet vuorotellen mehun ja margariinin kanssa taikinaan. Sekoita varovaisesti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan.

Paista 200 asteessa 10-15min.

Jäähdytä pohja ja siirrä se tarjoilulautaselle. Sulata kuorrutuksen rasva kattilassa. Lisää muut aineet. Sekoita tasaiseksi. Jäähdytä hetken aikaa.

Levitä kuorrutus pohjan päälle. Koristele nonpareilleilla tai raastetulla suklaalla.