Että sellainen väkellys... Ei ihan ottanut onnistuakseen tuo päällinen, mutta maku oli hyvä :D

250g valkoista suklaata

250g huoneenlämpöistä suolatonta voita

3,5dl sokeria

4 kananmunaa

1,3dl piimää

3dl vehnäjauhoa

2tl leivinjauhetta

1,25dl makeaa sherryä, likööriä tai mehua (esim. kirsikka-, vadelma-, viinimarja-, tai mango-appelsiinimehua)

 

Kuorrute:

1,25dl kuohukermaa

200g valkoista suklaata

 

-Säädä uuni 180 asteeseen. Voitele irtopohjavuoka, ennenkuin vuoraat sen leivinpaperilla, jotta paperi ei liiku taikinaa kaadettaessa (ite vaan korputin normaalisti vuoan ja jätin leivinpaperin pois). Leikkaa leivinpaperiin viiltoja jotta se muotoutuu vuoan reunojen mukaan.

-Sulata valkoinen suklaa. Vatkaa voi ja sokeri takaiseksi, vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa sekaan munat yksitellen. Sekoita joukkoon piimä (taikiona ei kuoksetu, vaikka siltä voi näyttää). Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja kääntele seos vaahtoon. Lisää puolet sherrystaä tai mehusta sekä sulatettu, jäähtynyt valkoinen suklaa.

-Kaada taikina vuokaan ja paista 50-60min. Kakku on kypsä, kun siihen pistettyyn puutikkuun ei tartu taikinaa. Kakun pitäisi kuitenkin jäädä hieman tahmeaksi, joten älä paista sitä liian kauan. Ota kakku uunista ja anna sen vetäytyä vuoassa 15min.

-Kumoa kakku ritilälle, jonka alla on lautanen, ja kaada loppu sherry, mehu tms. tasaisesti haalean kakun päälle. Anna kakun jäähtyä.

Kuorrute:

-Lämmitä kerma kiehumispisteeseen. Paloittele valkoinen suklaa astiaan, kaada päädde kerma ja anna suklaan sulaa välillä sekoittaen. Kaada kuorrute kakun päälle ja anna valua reunojen yli.