Pirkan ohjeella tehty kakku, joka kuulostaa ihan ylimakealta, mutta ei todellakaan sitä ole :) Aikaa tämä kakku vaatii, mutta lopputulos on sen arvoinen :D

 

MANSIKKA-SUKLAAKAKKU

 

 

(20 annosta)

Ainekset:

  Mansikka-suklaakakku

Iso reseptikuva

4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl Pirkka Reilun kaupan kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
 
Täyte
4 liivatelehteä
100 g Fazer valkoista leivontasuklaata
1 tlk (2 dl) Pirkka vispikermaa
1 tlk (250 g) Pirkka maitorahkaa
1/2 dl sokeria
2-3 tl sitruunankuoriraastetta
1 ps (500 g) Pirkka mansikoita (pakaste)
3 rkl sitruunanmehua
 
Kostutus
noin 1 dl maitoa
 
Kuorrutus
100 g Fazer taloussuklaata
1 tlk (2 dl) Pirkka vispikermaa
 
Koristeeksi
  Pirkka tähtikaruselli makeisia

 

1. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 26 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele ja korppujauhota vuoan reunat.

2. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi taikinaan varovasti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan.

3. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Irrota kakku vuoasta hieman jäähtyneenä. Pese vuoka ja vuoraa pohja kelmulla.

4. Upota liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa varovasti mikroaaltouunissa.

5. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja vatkaa joukkoon valkosuklaa. Sekoita joukkoon rahka, sokeri ja sitruunankuoriraaste. Paloittele kohmeiset mansikat ja lisää täytteeseen.

6. Puserra liivatteista ylimääräinen neste, ja liuota liivatteet kuumaan sitruunamehuun. Sekoita täytteen joukkoon.

7. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Nosta päällimmäinen kerros vuoan pohjalle, kostuta ja täytä puolella täytteestä. Nosta päälle keskimmäinen levy, kostuta ja täytä samoin. Nosta päälle viimeinen kakkulevy ja kostuta. Anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli.

8. Siirrä kakku kelmun avulla vadille ja leikkaa ylimääräinen kelmu pois.

9. Sulata suklaa ja kääntele löysäksi vatkatun kerman joukkoon.

10. Kuorruta kakku ja koristele makeisilla

 

HUOM!!!!

Pohjasta tulee tuolla ohjeella tosi pieni, itse jouduin tekemään kaksi pohjaa että sain kunnollisen kakun. Suosittelen siis tekemään pohjan puolitoistakertaisena, että saa kunnollisen kakun!