Kuoritaikina:

1,5dl vettä

1rkl öljyä

3/4tl suolaa

3dl ruisjauhoja

1dl vehnäjauhoja

Täyte:

1,5dl vettä

2dl riisiä

7,5dl maitoa

0,5tl suolaa

 

Täytteen valmistaminen:

Sekoita kiehuvaan veteen riisi ja keitä 10min.

Lisää maito ja anna puuron kiehua hiljalleen 30min. välillä pohjaa pitkin sekoittaen. Nosta kattila pois levyltä ja annan puuron hautua kannen alla 10min.

Mausta puuro suolalla ja jäähdytä se.

Piirakoiden valmistaminen:

Sekoita kylmään veteen öljy, suola ja jauhot puuhaarukalla. Vaivaa taikina sileäksi ja kiinteäksi.

No tässäkin mulla on oma tapani. Puuron teen puurokattilassa ja en todellakaan jäähdytä sitä. Paljon helpommin saa puuron laitettua sillon kun se on vielä kuumaa ja notkeaa eikä sellaista kökköistä liisteriä :D

Kuoritaikinan ohje ei ollut se millä oon normaalisti tehnyt, ja tosi kuivaa taikinaa oli, mut kyllä tästäkin saa tehtyä. Varsinkin jos tekee "oikein" eli pulikalla yksi piirakka kerrallaan.

Mä oon laiska, ja teen pohjat niinku piparit. Eli kaulin isoksi levyksi ja muovikipolla otan pyöreitä pohjia siitä sit :D

Mut hyvänmakuisia tuli, vaikka taikina olikin niin jäykkää et sai ison levyn hartiat kipeinä kaulita :D