2189458.jpg

No niin, nyt on taas uutta ohjetta kokeillut. Äiti oli bongannut Kodin kuvalehdestä ja heivas sen mulle että kokeilla onko hyviä :D

Meillä on tästä taas oma muunnos, mutta kirjoitanpa tähän nyt ensin alkuperäisen ohjeen.

Täyte:
300g jauhelihaa
1 sipuli
2dl porkkanaraastetta
200g tuorejuustoa
0,5dl ketsuppia
0,5-1 tl rouhittua mustapippuria
2tl pizzamaustetta
1tl suolaa
1dl persilja- tai basilikasilppua (ilmeisesti pitäis olla tuoretta?)

Taikina:
2 munaa
1dl sulatettua margariinia
1dl maitoa
1rkl leipäsiirappia (mitä se on? laitettiin normaalia...)
1dl ruis- tai kauraleseitä
3dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa

Pinnalle:
Kirsikkatomaatin puolikkaita
Juustoraastetta

Ruskista jauheliha. Lisää sekaan sipulisilppu ja porkkanaraaste. Kääntele seosta hetki pannulla pienellä lämmöllä. Lisää tuorejuusto (mieluimmin maustamaton) ja sekoita tasaiseksi. Mausta ketsupilla, pippurilla, pizzamausteella ja suolalla. Jäähdytä ja lisää yrttisilppu.

Valmista taikina. Vatkaa munat kevyesti. Lisää joukkoon margariini, maito ja siirappi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää nesteeseen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Annostele taikinaa n. rkl tavallisten muffinivuokien pohjalle. Jos teet amerikanmuffineita isoihin vuokiin, menee taikinaa n. 2rkl/vuoka.
Annostele vuokiin taikinan päälle täytettä saman verran kuin taikinaa.

Paina päälle kirsikkatomaatin puolikas tai pari. Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista uunin keskitasossa 200 asteessa 16-20min.

Ja tosissaan, ranttuja kun ollaan, niin jätettiin porkkanaraaste ja sipuli pois. Samoin kirsikkatomaatti. Eli tehtiin todella pelkistetty versio.

Mutta hyviä on! Heti tuli tilaus että pitää tehdä noita siskolle :D


HUOM!!! Mitä noita ollaan nyt syöty, ja oon saanut enemmänkin mielipiteitä, niin pohjataikinaa kannattaa laittaa vähemmän, samoin pizzamaustetta.
Pizzamauste tulee vähän liikaa läpi, ja taikina on sen verran kuivaa että kun sitä on puolet tuosta, niin jää suuhun "pyörimään"....