Tähänkin päivitän kuvan sit illan mittaan...

Mut joo. Tässäpä hyvä gluteeniton pipari. Työläs tehdä, en ihan heti tee uusiksi, ellei tarvetta ole. Ja jos teenkin, niin leikkaan vaan neliöiksi, enkä ala värkkäämään minkään piparimuotin kans! Ei lähde irti muotista oikeen mitenkään, että olisi nätin näköisiä ja en ymmärrä ohjetta, että miten taikinan voi muka kaulia uudestaan, kun siinä on se vaahto päällä :O Blondi olen joo... Kertokaa joku jos ymmärrätte miten se toimii xD Ainakin sitä päälle tulevaa vaahtoa pitäis sit olla paljon enemmän!

Mutta tässä siis ohje: (ja kappalemäärää en laita, koska en itsekään ole siitä varma, mutta yhdestä taikinasta tulee kyllä ihan kivasti :) )

3 valkuaista

4dl tomusokeria

1tl kanelia

puolikas sitruunankuori raastettuna

350g mantelijauhetta

Lisäksi tomusokeria leivontaan

 

Vaahdota valkuaisia ja lisää tomusokeri muutamassa erässä. Vatkaa valkuaiset ja tomusokeri kovaksi, kiiltäväksi vaahdoksi. Ota vaahdosta 6 ruokalusikallista erilliseen astiaan.

Lisää loppuun vaahtoon kaneli ja sitruunankuori ja suurin osa mantelijauheesta. Sekoita nuolijalla tasaiseksi taikinaksi. Valmiin taikinamassan tulisi olla kiinteää, eikä se saisi kovasti tarttua kulhon reunoihin.

Levitä leivinalustalle loppu mantelijauhe ja runsaasti tomusokeria. Kauli taikina 0,5cm paksuiseksi levyksi. Jotta kauliminen onnistuu, ripottele tomusokeria myös kaulimen ympärille ja taikinan päälle.

Levitä aiemmin ottamastasi valkuaisvaahdosta 4rkl taikinan päälle (ei riittänyt mulla tuo määrä, jouduin laittamaan kaikki) ohueksi kerrokseksi.

Ota tähtimuotilla taikinasta pikkuleipiä. Irrota pikkuleivät veitsen kärjen avulla muotista leivinpaperoidulle uunipellille.

Kauli ylijäävä taikina tomusokerin alla uudeksi levyksi (hmm...), levitä loput valkuaisvaahdot päälle ja painele muotilla tähtiä.

Paista 140 asteisen uunin yläosassa 20-25min.