Oon monta kertaa miettinyt, et kiinnostais ite tehdä pastaa tms. No tänään tuli sopivasti pirkka, ja siinä raviolin ohje.

Eihän mulla tietty oikeita täytteitä noihin ollut, joten heivasin vaan tonnikalaa, riisiä ja juustoraastetta, eli tavallaan "pasteijatäytteen".

Mutta itse ohjeeseen... Joko mä oon niin käsi, että onnistun pilaamaan noinkin yksinkertaisen ohjeen, tai sit tuo ohje oli tosi huono!

Meinaan taikinasta tuli niin julmetun kovaa, että mies sai ihan tosissaan kaulia, että siitä sai vähänkään ohuempaa...

Et ainakaan ite en tällä taikinalla enää tee, mutta laitan sen ohjeen tähän nyt kuitenkin.

4 annosta

2 kanamunaa

2tl öljyä

2dl (durum)vehnäjauhoja

ripaus suolaa

(noin 2tl vettä)

-Sekoita munat ja öljy. Lisää jauhot ja suola. Vaivaa taikinaa muutama minuutti. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Jatka vaivaamista pöydällä molemmin käsin vielä noin 10 minuuttia, että saat taikinaan hyvän sitkon.

Kääri taikina muovikelmuun ja siirrä noin tunniksi jääkaappiin.

-Kauli taikina kahdessa osassa ja ota muotilla pyöreitä ympyröitä. Laita ympyröihin teelusikallinen täytettä ja puristele kiinni. Vettä voi käyttää tässä apuna.

-Keitä ravioleja 2-3 minuuttia runsaassa, suolalla maustetussa vedessä. Raviolit ovat kypsiä kun ne nousevat pintaan. (mikä ei kyllä meillä pitänyt ihan paikkaansa....)