Taikina voi vaatia pitkää pinnaa, mutta kun muistaa pitää jääkaapissa tarpeeksi kauan, niin on helpompaa käsitellä.

Ihan hyviä peruskeksejä.

n.50kpl

200g voita

100g sokeria

3tl vanilliinisokeria

2-4tl kaakaojauhetta

300g vehnäjauhoja

0,5tl leivinjauhetta

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi ja mausta taikina vanilliinisokerilla.

Lisää jauhot, joihin olet skoittanut leivinjauheen. Jaa taikina kahteen osaan.

Mausta toinen puoli taikinasta kaakaojauheella ja sekoita se hyvin joukkoon. Anna taikinan kovettua kylmässä muutaman tunnin ajan.

Pyöritä taikinasta kaksi pitkää vaaleaa ja kaksi pitkää tummaa säiettä (suunnilleen sormen paksuisia). Aseta säikeet shakkiruudun tapaat kaksi vierekkäin ja kaksi päällekkäin.

Leikkaa tangosta ohuita pikkuleipiä terävällä veitsellä ja nosta ne suoraan leivinpaperille pellille.

Paista 175 asteessa 15 minuutin ajan.