Tulipas tehtyä ensimmäiseen kertaan elämässäni rieskoja!

Oli kyllä hyviä, vaikka taikina välillä vähän epäilyttikin. Mutta helppoja oli tehdä silti :D

 

Eli tarvitset:

1,5l vettä

1,5rkl suolaa

500g kaurahiutaleita

500g vehnäjauhoja.

Kiehauta vesi ja suola. Siirrä pois hellalta ja lisää kaurahiutaleet. Anna jäähtyä kylmäksi! Ite annoin olla yön jääkaapissa.

Lisää kylmään taikinaan jauhot.

Kaulitse runsaan jauhon kera (taikina tarttuu todella helposti!) levyksi ja ota sopivan kokoisella muotilla pyöreitä rieskoja. (ite käytin lidlin jogurttiämpäriä joka oli halkaisijaltaan n.13cm)

Pistele haarukalla rieskat pohjaan asti, etteivät lähde kohoamaan.

Paista 250 asteessa, rieskan koosta riippuen 8-12min.