1239204187_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pitihän sitä tätäkin kokeilla, kun tuli leivontaherkkujen uudet ohjeet. Haju on kyllä sellanen, että en ole uskaltautunut itse maistamaan, mutta mies meinas että maistuu ihan näkkärille ja tyttökin syö jo toista palasta putkeen :D Aikoi silti jättää mummulle pari maistiaisiksi xD 

1 paketti (50g) hiivaa

5dl vettä

1tl suolaa

1tl basilikaa

0,5tl timjamia

1rkl tomaattipyrettä

1 valkosipulinkynsi

1dl ruokaöljyä

3dl tattarirouhetta

6dl kaurahiutaleita

n.7dl vehnäjauhoja

- Murenna hiiva astiaan, lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva pieneen määrään vettä. Lisää loppu vesi.

- Sekoita suola, basilika, timjami, tomaattipyre, puristettu valkosipuli ja ruokaöljy.

- Sekoita joukkoon tattarirouhe, kaurahiutaleet ja suurin osa jauhoista. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Taikina on valmis kun se irtoaa astian reunoista.

- Ripottele taikinan päälle hieman jauhoa ja anna sen nousta peitettynä vedottomassa paikassa huoneenlämmössä n. 15min.

- Kaada noussut taikina jauhotetulle pöydälle. Vaivaa taikinaan loput jauhot. Jaa taikina viiteen osaan. Kauli osat levyiksi ja pane ne pellille leivinpaperin päälle.

- Pistele taikinalevyt haarukalla ja annan niiden nousta peitettynä n. 15min. Leikkaa kevyt paloiksi.

- Paista levyjä 5-8 minuuttia kaksi pellillistä kerrallaan. Vaihda peltien paikkaa, kun ylempi leipä on vaaleanruskea. Näkkileipien tulee olla kovia ja kuivia kun ne otetaan pois uunista. Anna levyjen jäähtyä ritilällä ja paloittele ne.